Produkty żywnościowe spalające tkankę tłuszczową!

Produkty żywnościowe spalające tkankę tłuszczową!

Redakcja

2016-11-20

brak komentarzy

Redukując wagę musimy postawić na dietę bogatą w składniki redukujące tkankę tłuszczową. A więc te, które powodują, że w czasie ich metabolizmu spalamy więcej kcal, niż to ich wartość energii. Jakie to składniki?Redukując wagę musimy postawić na dietę bogatą w składniki redukujące tkankę tłuszczową. A więc te, które powodują, że w czasie ich trawienia spalamy więcej kcal, niż to ich wartość energii. Jakie to składniki?

Owoce i warzywa

Świeże owoce. Ich najsilniejszą zaletą jest obecność włókna pokarmowego, który zbawiennie rzutuje na metabolizm, ponadto napełnia żołądek, dając wrażenie pełna. Włókno pokarmowe służy uwolnić się od z żołądka wszystkich toksyn, neutralizuje je w trakcie metabolizmu. Zwłaszcza rekomendowane są te świeże owoce jak: jabłka, grejpfruty, melony, mango. Jarzyny. Szczególna uwagę musi się poświęcać tym posiadającym włókno pokarmowe. Mamy tu na uważa: brokuły, szpinak, zieloną fasolę, kapustę, marchewkę, paprykę, ogórek, cebulę, sałatkę.

Chleb i płatki owsiane

Chleb pełnoziarnisty. Mimo poglądom, że na diecie musi się wykreślić wszystkie węglowodany, są nam one wymagane. Należy wyłącznie mieć świadomość, po które sięgnąć. Z pewnością nie zalecane okazuje się pieczywo białe, ryż biały czy makarony. Całkowicie inaczej sprawa prezentuje się z wyrobami pełnoziarnistymi, są one zasobne nie wyłącznie w wspomniany już błonnik lecz również drogocenne sole mineralne. Płatki owsiane. One dodatkowo głównie mają w sobie włókno pokarmowe, bardzo są zalecane diecie chorujących na cukrzycę, nie wywołują rozwoju insuliny w krwioobiegu po ich konsumpcji. To idealna opcja na błyskawiczne i dobre śniadanie. Pomagają one przyśpieszyć pracę procesów trawiennych.

Zielona herbata i kawa

Zielona herbata. Jest w niej substancja chemiczna, która przyspiesza pracę mózgu i systemu nerwowego, funkcjonują one prędzej, a zatem i redukcję kcal się pobudza. Zielona herbata przejawia oddziaływanie porównywalne do kofeiny, z tą różnicą, że nie wywołuje rozwoju pulsu. Udokumentowano, że 3 szklanki herbaty zielonej każdego dnia, to spalone 80 kcal bez wysiłku! Kawa. Wywołuje rozwój pulsu, co przyśpiesza redukcję kcal. Jeżeli sięgamy po kofeinę, to musi być bez cukru i bez śmietanki, to jedynie niepotrzebne dodatki podnoszące jej wartość kaloryczną.


Mleko i jajka

Mleko. Jednym z fundamentalnych substancji mleka jest wapń, który przyspiesza przemianę. Posiada dodatkowo węglowodany, które stymulują metabolizm przez cechy stabilizujące ilość insuliny- utrzymują go na małym poziomie.Jaja. Dzięki obecnej w nich ogromnej ilości białka i wit. B12, potęgują redukowanie tkanki tłuszczowej. Ich wadą jest duża zawartość cholesterolu, wobec tego zaleca się nadzorować poziom konsumowanych jajek.


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

OdchudzanieDietaKuchnia