Jakie tłuszcze do sałatki?

Jakie tłuszcze do sałatki?

Według eksperymentów tłuszcze są głównym elementem sałatki. Sałatki z dressingiem nisko- lub beztłuszczowym sprawiały, że witaminy oraz substancje odżywcze w jarzynach były zdecydowanie mniej dostępne dla o ...

Czytaj dalej
Węglowodany złożone - kiedy eliminować je z diety?

Węglowodany złożone - kiedy eliminować je z diety?

Sacharydy znajdują się w wielu popularnych dietach, zaś w następnych są wykluczane. Gdzie występują te substancje? Jakie źródła węglowodanów są najlepsze dla naszego organizmu i dlaczego dokładnie te? Już ś ...

Czytaj dalej
Jak obniżyć cholesterol od kuchni?

Jak obniżyć cholesterol od kuchni?

Codziennie lekarze przekazują swoim pacjentom informacje o podwyższonym poziomie cholesterolu w organizmie. Jak temu zaradzić? Przede wszystkim, konieczna jest aktywność fizyczna oraz zmiana diety. Jakie produkty warto w ...

Czytaj dalej